Självplock grönsaker

Plocka dina grönsaker i vårt växthus - Vi har gårdsförsäljning av grönsaker!

Att plocka egna grönsaker direkt från vårt växthus är en unik och tillfredsställande upplevelse. Det finns många fördelar med att ha tillgång till färska, nyplockade grönsaker och processen att odla dem sköter vi, även om det är  både rolig och lärorik. Plocka solmogna tomater, succini, gurka och allt annat vi odlat, inte bara för skojs skull, vår odling är till för er.

Plocka själv och betala i kassan helt enkelt.

Fördelarna med färska, egenodlade grönsaker

Att odla och plocka egna grönsaker innebär att du alltid har tillgång till färska och näringsrika produkter. Grönsaker som plockas mogna från plantan innehåller fler näringsämnen än de som skördas tidigt för att klara transport och lagring. Detta innebär att du får i dig mer vitaminer och mineraler från dina egna grönsaker.

Dessutom slipper du bekymra dig för bekämpningsmedel och kemikalier, eftersom du själv har kontroll över odlingsprocessen. Du kan välja att odla ekologiskt och på så sätt bidra till en mer hållbar miljö.

Odling - en lärorik och avkopplande hobby

Att odla grönsaker i växthus kan vara en avkopplande hobby som ger dig en chans att komma bort från vardagens stress. Processen att plantera, vårda och skörda grönsaker ger en känsla av prestation och tillfredsställelse. Det är också ett utmärkt sätt att lära sig mer om botanik och ekologi.

För familjer kan detta vara en fantastisk möjlighet att lära barn om var maten kommer ifrån och att uppmuntra dem att äta mer grönsaker. Barn som är involverade i odlingsprocessen är ofta mer benägna att prova nya grönsaker och äta hälsosammare.

Skapa ditt eget växthusparadis

För att maximera glädjen med att plocka egna grönsaker är det viktigt att skapa ett växthus som passar dina behov och förutsättningar. Börja med att välja en plats som får tillräckligt med sol och där det är enkelt att få tillgång till vatten. Det finns många olika typer av växthus att välja mellan.

När du har ditt växthus på plats, tänk på att välja rätt sorters grönsaker att odla. Vissa grönsaker trivs bättre i växthusmiljö än andra. Tomater, gurkor, paprika och örter som basilika och oregano är exempel på växter som vanligtvis trivs bra i växthus.

Skördetid och njutning

En av de mest tillfredsställande delarna av att ha ett växthus är skördetiden. Att plocka solmogna tomater eller krispiga gurkor direkt från plantan ger en omedelbar och belönande upplevelse. Smaken av färska grönsaker är svår att slå, och att veta att de är resultatet av ditt eget arbete gör dem ännu mer speciella.

Att plocka egna grönsaker ger också en större flexibilitet i din matlagning. Du kan experimentera med nya recept och vara säker på att du alltid har de färskaste ingredienserna till hands. Överskottet av grönsaker kan också användas för att göra inläggningar, konserver eller för att ge bort till vänner och familj.

Välkomna till Fariba o Hamed med familj